Jdi na obsah Jdi na menu
 


Liga 2015 podzim

   Je dobojováno, všech 45 zápasů se odehráno v plánovaných termínech a konečně si můžete prohlédnout konečnou tabulku a také výsledky všech zápasů. Poslední dva úterní zápasy ještě zamíchaly pořadím ve středu tabulky, na medailových pozicích se už nic nezměnilo. O prvním místu Permoníků bylo rozhodnuto již dávno, Mexičané vybojovali druhé místo pondělním vítězstvím nad Lampióny, Ondráši stačily získané body na udržení třetího místa. Lampióni jako obhájci prvenství na stupně vítězů nedosáhli a museli se spokojit s bramborovou medaili. Pátý skončil Šot, který vytěžil maximum z přidělených handicapů. Důchodcům nevyšel vstup do soutěže, postupně se zlepšovali až na místo šesté. Sedmé místo obsadil Babinec, následovaný 3+1, Volejbalisty a Gamou. 

      Hra na drahách s bezšňůrovými stavěči byla pro většinu citelně náročnější, přesto se našli hráči, kteří dosáhli i bez započtení handicapů lepšího průměrů než v minulé sezoně - Klusáčková, Belůnek, Exnar, Šprc. Snad jsem na nikoho nezapomněl. 

    Nejvyššího průměru dosáhla Dana Klusáčková, následována Mirkem Bělůnkem a Radkem Schindlerem. Další pořadí i dosažené průměry najdete v tabulce jednotlivců.

       Zajímavé bylo sledovat vývoj nejvyšších náhozů. Hned v úvodu nasadili laťku hodně vysoko dva Ondráši - Ivan Mácha a Mirek Novák zahráli v jednom zápase shodně 247 kuželek. Ivan se pak na čele osamostatnil náhozem 248, v závěru ligy ho pak ale právě v zápase s Ondrášem překonal Jirka Klusáček výkonem 249 kuželek.

      O výsledku řady zápasů rozhodly handicapy. S ohledem na dosahované náhozy byla výše handicapů nepřiměřeně vysoká. Na druhou stranu i po odečtení všech handicapů by stupně vítězů obsadily stejná družstva, jen Ondráš by se posunul na druhé místo před Mexičany. Pokud bude liga pokračovat i na jaře, dojde k zásadnímu zredukování handicapů.